Mandle Avola

115 Kč

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mandle z Avoly, to je něco jako vanilka z Madagaskaru, pistácie z Bronte nebo lískové ořechy z Piemontu.
Lepší nikde jinde na světě nenajdete! Proto jsme se osobně vydali na Sicílii, avolské mandle pro vás nasbírali a přivezli vám je do Prahy. Je to prostě božská záležitost, která stojí za vyzkoušení.

Mandle Avola

Mandle jako žádné jiné

Mandle z Avoly rostou na rozpáleném jihovýchodě Sicílie, kde vane svěží vítr od moře. Díky tomu dozrávají dřív, než jinde na světě, takže mají před sklizní spoustu času, aby se u nich rozvinula nezaměnitelná a dokonale sladká chuť, které jí mohou jiné mandle jen závidět.

Ručně sbírané na Sicílii

Mandle jsme jeli osobně nasbírat přímo na Sicílii. Když chcete ty nejlepší, jinak to ani nejde. Zpátky v Praze jsme je pak pečlivě opražili a mleli tak dlouho, dokud nevzniklo božsky jemné máslo. Jejich počet je velmi omezený. Co jsme přivezli, to jsme zpracovali. A proto neotálejte s ochutnáním! Možná jich víc nebude.

Mandle Avola
Mandle Avola

Na ozdobu, nebo jen tak na mlsání

Mandle z Avoly jsou skvělé samy o sobě, třeba na mlsání k televizi, ale fantasticky se hodí také jako posypka do ovesných kaší či jogurtu s medem. A určitě stojí za to je vyzkoušet i na slano - třeba jako křupavou složku do letních salátů.
 
Mandle Avola

Poctivost v každém oříšku

Naše cukrárna vychází z tradice prvorepublikové cukrárny Františka Myšáka, a tak i my děláme všechno tradičně – z kvalitních surovin podle původních receptur. A když si umaneme, že chceme více pracovat s oříšky, jedeme si pro ty nejlepší mandle až do Itálie. U nás totiž k dokonalosti nevedou žádné zkratky a „zlepšováky“, ale poctivý přístup, který poznáte v každé ingredienci.
 
Mandle Avola

Cukrárna Myšák

Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu. Zákusky děláme na dvě sousta, abychom vám dali ochutnat víc druhů. Baristé vám k nim připraví výběrovou kávu a pekaři přibalí čerstvé pečivo.