Croissant mandlový

105 Kč 700 Kč / 1 kg

 150 g

Detailní informace

Detailní popis produktu

Croissanty s mandlemi jsou specialita Cukrárny Myšák. Jejich výroba trvá 3 dny, během kterých těsto projde několika fázemi.
Do těsta se přidává "hromada" másla, aby byly croissanty vždy neodolatelně vláčné.


Croissant mandlový

Neodolatelně vláčné 

Těsto nejprve kyne, poté se prokládá máslem a ručně roluje. Po upečení mají croissanty typickou máslovou chuť a křupavou zlatavou krustu posypanou mandlemi. Cukrárna croissanty připravuje několikrát denně, a proto jsou vždy lahodné.

Zákusky, jaké pamatujete z dětství

V Myšákovi se držíme české klasiky, do které dáváme svůj nápad. A taky suroviny, o kterých víme a chceme říkat všechno. Máslo, smetana, vejce, ovoce a další ingredience mají kvalitu, kterou nelze ničím nahradit. Vracíme se tak do časů, kdy mezi cukráři vládla poctivost, úcta k řemeslu, ale i k řemeslníkům a k zákazníkovi.

Croissant mandlový
Croissant mandlový

Do cukrárny Františka Myšáka ve Vodičkově ulice chodily po desetiletí pražské rodiny i vážené osobnosti

Jeho sladkosti mlsal Oldřich Nový nebo Ema Destinnová, dort od Myšáka měl na své narozeninové oslavě i prezident Masaryk. Vyhlášené zde byly rovněž zmrzlinové a šlehačkové poháry. My jsme si na ně nechali v rodinné sklárně Rückl v Nižboru vyrobit foukané a ručně broušené sklenice z českého křišťálu. Kolekce nazvaná Lady pochází ze starých archivů a původního katalogu sklárny ze 30. let minulého století.

Croissant mandlový

Cukrárna Myšák

Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu. Zákusky děláme na dvě sousta, abychom vám dali ochutnat víc druhů. Baristé vám k nim připraví výběrovou kávu a pekaři přibalí čerstvé pečivo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola